Slimmer Zwanger app

Kraam Inzicht vraagt graag aandacht voor de introductie van een preventie-tool welke o.a. gericht is op het bevorderen van een gezonde zwangerschap en bevalling.
 

Uit meer dan 25 jaar wetenschappelijk onderzoek blijkt dat ongezonde voedings- en leefstijlgewoonten van de vrouw èn de man met kinderwens bijdragen aan een kleinere kans op zwangerschap. Deze ongezonde gewoonten van de vrouw dragen ook bij aan een slechtere groei van het kind tijdens de zwangerschap, een hogere kans op aangeboren aandoeningen en meer problemen rondom de bevalling. Inmiddels weten we ook dat een slechtere groei van het kind in de zwangerschap gevolgen heeft voor de gezondheid later. Echter, iedereen weet dat het heel moeilijk is om zelf ongezonde gewoonten te veranderen.

Om die reden is www.slimmerzwanger.nl ontwikkeld. Het is een persoonlijk coachingsprogramma gericht op het verbeteren van (on)gezonde voedings- en leefstijlgewoonten. Door de screening via de website op de mobiele telefoon of computer word je bewust gemaakt van uw voedings- en leefstijlgewoonten. Tegelijk krijg je ook persoonlijke informatie en adviezen. Vervolgens word je door de persoonlijke coaching via je mobiele telefoon gestimuleerd om de ongezonde gewoonten te veranderen én de gezonde gewoonten te blijven volhouden.

Wanneer je geneesmiddelen gebruikt is er de mogelijkheid onder 'MijnSlimmerZwangerZorgpad' om hieraan herinnerd te worden. Je word er ook op gewezen indien bepaalde geneesmiddelen tijdens de zwangerschap worden ontraden. Daarnaast kun je gebruik maken van de mogelijkheid om een herinnering te ontvangen voor de afspraken die je heeft voor medische behandelingen en zwangerschapscontroles.

 

Het uiteindelijke doel van www.slimmerzwanger.nl is om de kans op zwangerschap te vergroten, de problemen tijdens de zwangerschap te verminderen, en ook de kansen op een normale bevalling en het krjgen van een gezond kind te vergroten.

Voor meer informatie en aanmelden: www.slimmerzwanger.nl.

Bron: www.slimmerzwanger.nl           

Tags: