Thuisbevalling

Voorbereiding voor de bevalling

Zet in week 37 van je zwangerschap het bed op bedverhogers. Ook als je van plan bent in het ziekenhuis te bevallen, ben je verplicht je bed op de juiste hoogte (80 cm) te brengen. Klik hier als je meer wilt weten over de verhuur van medische middelen: via Duxxie.

De Arbowet schrijft voor dat bedden een werkhoogte van 80 centimeter moeten hebben, gemeten tussen de vloer en de bovenkant van de matras. Een doorsnee bed is meestal te laag. Gangbare bedverhogers zijn niet in hoogte verstelbaar en kratjes, plankjes of boeken zijn onveilig. Wij hebben als een van de weinige kraamzorgorganisatie met Duxxie de mogelijkheid om klossen die verstelbaar zijn aan te bieden aan onze cliënten.

Houd er rekening mee dat een waterbed niet geschikt is om op te bevallen. Mogelijk is er ergens een logeerbed dat als kraambed gebruikt kan worden.
Let er verder op dat de kamer goed verlicht en verwarmd kan worden.

Thuis bevallen

Thuis bevallen is uniek in Nederland. Daarom zijn de verloskundigen en kraamverzorgenden in Nederland goed opgeleid om je thuis te begeleiden.
Onze kraamverzorgende assisteert bij je bevalling thuis.

Zodra de verloskundige dit nodig vindt kun je ons 24/7 bellen op 030 – 658 62 10 om te vragen of de kraamverzorgende kan komen, dit is in de regel voordat de uitdrijving begint. De kraamverzorgende assisteert de verloskundige bij de thuisbevalling, verleent steun aan de kraamvrouw en haar partner en brengt alles in gereedheid voor de komst van de baby. Zij controleert de temperatuur in de kamer, maakt het bedje in orde en zorgt dat er kruiken klaar liggen.

Na de bevalling helpt de kraamverzorgende je met wassen en zorgt ze dat de kraamkamer schoon en fris is. Bovendien kijkt ze of de babykamer veilig is. Gedurende de hele kraamperiode zal zij jou en de baby medisch in de gaten houden. Ze zal het gewicht van je baby goed bijhouden en de temperatuur. De kraamverzorgende verstrekt informatie en beantwoordt vragen. Ook houdt zij de verloskundige op de hoogte van het verloop van het kraambed.

Bed opmaken voor de bevalling

Leg een zeil of afdekfolie over de hele matras, vervolgens de molton en daar overheen het onderlaken. Je kunt eventueel eerst een vuilniszak en daarna een kussensloop om het hoofdkussen doen. De vloerbedekking kun je beschermen door er een oude mat neer te leggen. Gebruik hiervoor geen plastic i.v.m. het gevaar op uitglijden.

Leg alles klaar in de kamer waar je gaat bevallen. Voor de verloskundige kan het prettig zijn als er een tafeltje of strijkplank staat. Daar kunnen de benodigdheden tijdens de bevalling worden opgelegd.

 

 

Inschrijven Kraamzorg?

Inschrijven Kraamzorg?

Spreekt onze kraamzorg je aan? Schrijf je dan direct in!

Inschrijven kraamzorg