Webinars van Jeugsgezondheidszorg gemeente Utrecht

Jeugdgezondheidszorg Utrecht organiseert (samen met Buurtteams Utrecht) gratis online bijeenkomsten voor ouders over het (aanstaande) ouderschap en verschillende opvoedthema's. Let op het betreffen online webinars. 

‘Ik tel tot 3’!
Op woensdagavond 8 november a.s. herhalen we, wegens grote belangstelling, het webinar 'Ik tel tot 3!'. Tijdens dit webinar gaat het over uitdagingen waar je als ouder van een peuter en/of kleuter tegenaan loopt. Hoe ga je bijvoorbeeld om met driftbuien van je kind? Achter het behang plakken, of even tot 3 tellen?   Patrick Timmermans (oudercoach) en Marscha Wammes (jeugdverpleegkundige) delen hun ervaringen en kennis over de ‘puberteit’ van peuters en kleuters.

‘Slapende jonge kinderen? Hoe dan?!’

Op dinsdagavond 28 november a.s. vindt het webinar ‘slapende jonge kinderen? hoe dan?!’ plaats.
Dominique en Maartje (jeugdverpleegkundigen) vertellen over slaap bij baby's van 0 tot 12 maanden. Hoe kan je als ouder je kindje beter helpen slapen? En hoe gaat dat bij andere ouders? Ouders met kinderen van 0-6 maanden horen wat hen te wachten staat en waar ze hun kindje alvast op voor kunnen bereiden. Ouders met iets oudere kinderen (6-12 maanden) kunnen aan de slag met de praktische tips, die worden gegeven.

‘In het kader van de vader’

Op donderdagavond 7 december a.s. organiseren we het webinar ‘in het kader van de vader’.  David Borman vertelt tijdens het webinar over de eerste 1000 dagen van het vaderschap. David schreef de boeken ‘Aanpakken voor aanstaande vaders’ en ‘Je eerste 1000 vaderdagen’ Verder geeft hij cursussen met praktische informatie en tips over de periode die, ook, het leven van de man ingrijpend veranderen: het net hebben van een kind. We nodigen (aanstaande) vaders met een kindje tot 2 jaar van harte uit om deel te nemen.

Tijdens al onze webinars is er veel ruimte voor vragen en het uitwisselen van tips met andere ouders. Deelname is altijd gratis.
In de bijlagen vind je flyers en whatsapp teksten over de webinars; we verzoeken je vriendelijk deze te delen met ouders.  

Voor meer informatie en/of aanmelden: website Jeugdgezondheidszorg Utrecht.

Inschrijven Kraamzorg?

Inschrijven Kraamzorg?

Spreekt onze kraamzorg je aan? Schrijf je dan direct in!

Inschrijven kraamzorg