Als het anders loopt...

Couveuse nazorg of uitgestelde kraamzorg.

Als je baby na de tiende dag naar huis mag na een ziekenhuisopname, kan je kiezen voor couveuse nazorg of uitgestelde kraamzorg. Dan zal onze kraamverzorgende vooral een adviserende rol hebben en je ondersteunen waar nodig om je baby een goede start thuis te laten maken.

Of deze zorg wordt vergoed door je zorgverzekeraar hangt van je polisvoorwaarden af.

Zorg bij een overleden kindje.

Helaas komt het voor dat een kindje overlijdt tijdens de zwangerschap, bevalling of kort daarna. Een emotionele zware periode breekt aan waarin veel beslissingen genomen moeten worden en zaken worden geregeld. Als je wil kan een kraamverzorgende je deze periode hulp en steun geven.

Vraag na bij je zorgverzekeraar of de zorg voor een overleden kindje ook wordt vergoed.

Rol van de kraamverzorgende bij een overleden kindje.

Onze kraamverzorgende houdt jou goed in de gaten. Ze ondersteunt je op de manier die jij nodig hebt. Ze zorgt voor het huishouden en andere gezinsleden.

Daarnaast biedt ze emotionele ondersteuning. Door het bieden van een luisterend oor of op een andere manier. Jullie wensen staan hierin centraal.

Ook in dit geval wordt er een zorgplan bijgehouden tijdens de kraamtijd. Onze kraamverzorgende noteert haar bevindingen en schrijft belangrijke gebeurtenissen op. 

Verzekeraars vergoeden kraamzorg bij een overleden kindje vaak vanaf 24 weken zwangerschap.

 

Inschrijven Kraamzorg?

Inschrijven Kraamzorg?

Spreekt onze kraamzorg je aan? Schrijf je dan direct in!

Inschrijven kraamzorg