Borstvoedingscursus

Moeders die al tijdens de zwangerschap zijn geïnformeerd over borstvoeding blijken later beter in staat borstvoeding te geven. In samenwerking met Kraamzorg de Waarden, bieden wij een borstvoedingscursus online of op locatie aan.

Hoe leg je je kindje aan?

Wat je moet doen als het geven van borstvoeding niet gelijk lukt?

Hoe zal het gaan als je weer gaat werken?

Hoe je weet of je kindje voldoende heeft gedronken?

Wat mag je allemaal eten en drinken?

Onze borstvoedingscusussen zitten snel vol. Meld je dus op tijd aan!

Meld je hier direct aan voor onze borstvoedingscursus

Je wordt doorgestuurd naar onze digitale leeromgeving om in te schrijven, d.m.v. een gratis account aan te maken. 

Wanneer volg je een borstvoedingscursus?

Wij adviseren om ongeveer in de achtste maand van je zwangerschap de borstvoedingscursus te volgen. Uiteraard mag dit ook eerder in je zwangerschap. De cursus duurt ongeveer 2,5 uur en wordt gegeven door een lactatiekundige van Kraamzorg de Waarden. Hierdoor ontstaat een ‘veilige’ omgeving waarin aandacht is voor persoonlijke situaties en specifieke vragen rondom borstvoeding. Na afloop krijg je een samenvatting van alles wat er is besproken.

Kosten voor de borstvoedingscursus

    • De kosten voor de online borstvoedingscursus zijn €30,-. Na afloop kun je in de digitale leeromgeving het naslagwerk downloaden.
    • De kosten voor de borstvoedingscursus op locatie zijn €35,-. Het naslagwerk kun je na afloop in de digitale leeromgeving downloaden.

Er zijn steeds meer zorgverzekeraars die deze kosten vergoeden, controleer daarom goed je polisvoorwaarden! Als je partner meekijkt, zijn daar geen kosten aan verbonden.

Na aanmelding voor de online borstvoedingscursus ontvang je een link via de email. Met deze link kun je inloggen in Teams. 
Na afloop van de cursus kun je in onze digitale leeromgeving het cursusboek inzien.

Dit kun je verwachten

Tijdens de cursus beantwoorden onze gediplomeerde lactatiekundigen al je vragen en geven ze handige tips en adviezen, zodat jij goed bent voorbereid op het voeden van je baby. Ook partners zijn van harte welkom om mee te kijken met de borstvoedingscursus! Zij spelen immers een belangrijke rol bij het laten slagen van borstvoeding. 

Meld je hier direct aan voor onze borstvoedingscursus

Inschrijven Kraamzorg?

Inschrijven Kraamzorg?

Spreekt onze kraamzorg je aan? Schrijf je dan direct in!

Inschrijven kraamzorg