Kraamzorg aanvragen

KraamInzicht is een professionele organisatie met gediplomeerde en zorgzame kraamverzorgenden. Onze kraamverzorgenden zijn betrokken en doen hun werk met veel passie en plezier. Ze zorgen voor een goede start in de nieuwe gezinssituatie met een mooi begin van het leven van je kindje.

Omdat onze kraamverzorgenden jou en je baby goed zullen observeren zullen ze snel afwijkingen en mogelijke risico’s signaleren, waardoor de kans op complicaties erg klein is. Gedurende de kraamtijd leren we je steeds meer, zodat je aan het eind van de kraamweek zelfverzekerd verder kunt.

We zorgen ervoor dat alle kraamverzorgenden die in onze organisatie, of in opdracht van ons, kraamzorg verlenen voldoen aan de volgende eisen:

  • Bevoegd en bekwaam
  • Ingeschreven in het Kwaliteitsregister van het Kenniscentrum Kraamzorg
  • Handelen volgens de, voor kraamverzorgenden geldende, professionele standaarden, waaronder de richtlijnen van de beroepsgroep
  • Als het een kraamverzorgende in opleiding is zal zij alleen kraamzorg verlenen onder de supervisie van een praktijkbegeleider.

Als organisatie zorgen wij voor continuïteit van de kraamzorg.

Kijk bij de postcodecheck of je in ons werkgebied woont.

Wanneer kraamzorg aanvragen?

Wij raden je aan om vóór de 5e maand van je zwangerschap de kraamzorg te regelen. Dat betekent dat je vlak nadat je voor het eerst bij de arts of verloskundige bent geweest, al op zoek kunt gaan naar een kraamzorgorganisatie waar jij je prettig bij voelt. Vervolgens kun je de kraamzorg zelf óf via de zorgverzekering aanvragen.

Taken kraamverzorgende

De kraamverzorgende begeleidt jou en je gezin en geeft je nieuwe gezin de best mogelijke start. Ze houdt de gezondheid van jou en je baby nauwlettend in de gaten en zorgt ervoor dat jij goed kunt herstellen van je bevalling. Hier lees je wat de taken van de kraamverzorgende zijn en wat je tijdens de kraamtijd precies kunt verwachten.

KraamInzicht bevalt het allerbeste

Naast onze persoonlijke kraamzorg door goed opgeleide en zorgzame kraamverzorgenden kun je ook gebruik maken van allerlei handige extra’s, zoals gratis bedverhogers en andere handige artikelen. 

Annulering van de inschrijving

Indien er binnen 14 dagen schriftelijk via info@kraaminzicht.nl  wordt opgezegd/geannuleerd, worden er geen kosten in rekening gebracht voor de inschrijving.
Ná 14 dagen worden de inschrijfkosten gedeclareerd bij je verzekering. Hoeveel die kosten zijn hangt af van je polisvoorwaarden. Indien er een intakegesprek heeft plaats gevonden, wordt deze ook gedeclareerd. 

Annulering van de intake

Indien er binnen 48 uur voor aanvang van de afgesproken intake wordt afgezegd, zullen de kosten voor de intake in rekening worden gebracht. Voor een huisbezoek is dat €94,77 en voor een telefonische intake is dat €39,98.

Inschrijven Kraamzorg?

Inschrijven Kraamzorg?

Spreekt onze kraamzorg je aan? Schrijf je dan direct in!

Inschrijven kraamzorg